Tots els llibres

1. Patrimoni

Castells de Catalunya

Viena Edicions, 2020

“Castells de Catalunya” és un recorregut per 50 fortaleses extraordinàries i visitables del país. En són protagonistes els patis d’armes, els revellins, les garites, els jardins, les presons, les torres, els camins de ronda, les contramines, les esglésies... però sobretot les històries que hi ha passat. El llibre recull els reportatges d’aquesta temàtica publicats al diari ARA l’estiu del 2019, Els de les comarques lleidatanes van rebre el Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats”, atorgat per la Diputació de Lleida. 

Catalunya industrial

Viena Edicions, 2019

Adoberies, cellers, fargues, vapors, mines, serradores… van ser durant dècades el motor econòmic del país. Els seus edificis, la maquinària i les eines que es feien servir, els extreballadors… són els protagonistes de “Catalunya industrial”. El llibre recull els reportatges publicats al diari ARA l’estiu del 2018.

Tresors de Catalunya

Viena Edicions, 2018

Un recorregut per algunes de les peces més singulars del patrimoni cultural català: troballes arqueològiques, retaules, escultures, pintures… El llibre recull els reportatges que, amb aquest mateix títol, van ser publicats al diari ARA l’estiu del 2017.

Monuments de Catalunya

Viena Edicions, 2017

Un recorregut pel patrimoni cultural català. El llibre recull els reportatges d’una cinquantena de monuments de primera divisió que, amb aquest mateix títol, van ser publicats al diari ARA l’estiu del 2016. Els de les comarques lleidatanes van rebre el Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats”, atorgat per la Diputació de Lleida. 

Catalunya íntima

Edicions 62 (col·lecció “Vida i costums dels catalans”), 2006

“Catalunya íntima” explora indrets amagats del patrimoni natural i cultural del país: pobles abandonats, ponts que no accepten cotxes, arbres gegantins, pous de glaç, torres i castells sense vida, bèsties de pedra, els últims fars i les cales més íntimes.  Fotografies de Francesc Muntada. 

Barcelona Àgora

Ajuntament de Barcelona i editorial Brabander, 2005

En el mapa mental que de la ciutat té cadascú, les places acostumen a ser-hi especialment presents, no només com a espai físic sinó també per tota l'activitat que gira al seu voltant. A Barcelona n'hi ha un munt, i de ben diverses. "Àgora Barcelona" és un recorregut per les places més significatives de Barcelona. Fotografies de Miquel Tres. 

L'altra Barcelona

Pòrtic-Enciclopèdia Catalana, 2002

Barcelona té un munt d’atractius que no formen part del circuit de visita ni dels barcelonins ni dels turistes: masies urbanes, “trompe-l’oeils”, botigues especialitzades… “L’Altra Barcelona” ens en parla. Fotografies de Tino Soriano i Saray Lozano

  • Documental “L’Altra Barcelona” (AVVideo), una coproducció de Televisió de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona (2004). 

2. Literatura

Els colors de la memòria

Coescrit amb Bernat Romaní 

Editorial Cruïlla, 2004

Les ganes de pintar de la Mariona marquen els anys de la seva joventut. L’atraurà la manera de fer d’un vell pintor, solitari i enigmàtic. Crearà un lligam amb un xicot que fa pintades per les parets. Premi Gran Angular 2004. 

Desconcert

Coescrit amb Bernat Romaní 

Editorial Cruïlla, 2001

En Roger sent pel carrer una música que el deixa clavat. Mai no s’hauria imaginat que aquella melodia podria reviure i es llança a una cursa desenfrenada per treure l’entrellat d’aquell fet casual i desconcertant.

Sí?

Coescrit amb Bernat Romaní 

Editorial Cruïlla, 1998

Trucades misterioses, trucades equivocades, trucades intempestives … i més trucades. Però, passat el primer moment de desesperació, ell contraatacarà. “Sí?” és una novel•la de misteri i humor, de l’època en què encara es trucava als telèfons fixes.

3. Altres

El petit llibre de la Maria

2015

Biografia de Maria Tintoré, editada amb motiu del seu 85è aniversari.

Sant Cugat del Vallès

Un recorregut en pictogrames

Editorial Cruïlla, 2010

“Sant Cugat del Vallès. Un recorregut en pictogrames” és un llibre que explica la història de Sant Cugat als infants. Els dibuixos substitueixen les paraules, faciliten la lectura i la fan més divertida. Il·lustracions de Roser Rius. 

15 anys d'innovació social

Institut d’Estudis i Professions, 2010

Us interessa saber l'impacte econòmic d'un Gran Premi de Fórmula 1 a Catalunya? Sabeu quants informàtics necessita el país? Quants voluntaris tenim? La resposta a aquestes i altres preguntes, i les reflexions que comporten, les trobareu en aquesta publicació, editada amb motiu dels 15 anys de DEP (Institut d'Estudis i Professions). 

L'esquí a Catalunya

Eumo Editorial / Centre Excursionista de Catalunya, 2008

La pràctica de l’esquí a Catalunya va iniciar-se l’any 1908 als Rasos de Peguera (Berguedà). De seguida es va popularitzar, sobretot amb l’arribada del tren a La Molina. “L’esquí a Catalunya” descriu les primeres deu dècades d’aquesta activitat a Catalunya, a través del context històric, els seus protagonistes (practicants, competidors, monitors...), les estacions d’esquí, el material i les competicions.    


Castells Vilaseca

Cinc generacions dedicades al comerç del ferro

2008

L’any 1880, Josep Vilaseca Gabarró va obrir un establiment dedicat al comerç de ferros, carbó i eines per a ferrers, pagesos i tallers mecànics a Igualada. Des d’aleshores fins avui són cinc les generacions que han dut les regnes d’aquest negoci familiar. Aquest llibre recull l’activitat, els moments claus i les anècdotes de Castells Vilaseca.