Guaita!

Visitant espais i personatges 

Des del mes de gener del 2020 estic visitant un munt de cases museu i altres espais patrimonials on han viscut o treballat personatges que han deixat empremta: polítics, científics, artistes de disciplines molt diverses (músics, pintors, escriptors...). Són espais magnífics, com el Museu Pau Casals (Platja de Sant Salvador, El Vendrell), on vaig fer aquesta fotografia, la Casa Navàs (Reus), la Casa Josep Bonifaci (Llimiana)..., plens d’històries. Podreu llegir les meves impressions d’aquestes visites a la sèrie diària que publica el diari ARA, gràcies al suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. 

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat fa 30 anys!

Va començar com a orquestra de cambra i al cap de poc va esdevenir simfònica. És un luxe tenir orquestra simfònica a Sant Cugat. A més de la seva qualitat musical, una de les coses que més m’agraden d’aquesta formació que dirigeix amb passió i intel•ligència en Josep Ferré és que ofereix un repertori molt variat -i ben pensat!-: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel•lícula... La temporada 2019-2020 fa 30 anys. Felicitats! 

Quan jo cantava de tenor o de baix 

Vaig fer de tenor i de baix uns quants anys a la coral Espígol. Vaig cantar-hi cançons del Renaixement, populars catalanes, nadales, jazz, música contemporània... Aquest cor del barri de Gràcia nascut l’any 1979 ha fet centenars de concerts i uns quants intercanvis amb corals estrangeres.  Des dels seus inicis l’ànima nés el Quim Manyós. El novembre del 2019 ens vam reunir una bona colla d’excantaires i cantaires al Centre Artesà Tradicionàrius, on assaja la coral, per celebrar el seu 40è aniversari. 

Uns campaments d’alta muntanya amb molta història 

Hi vaig anar des de ben petit, cada estiu, als campaments del CEC (Centre Excursionista de Catalunya), i hi vaig tornar uns quants anys més tard, amb la meva dona, l’Elisabet, i els fills. Són una bona immersió a la natura i m’han permès conèixer un munt d’indrets dels Pirineus, dels Alps, dels Picos d’Europa... i de persones amb les quals mantenim una gran amistat.    El novembre del 2019 vaig tenir l’oportunitat d’explicar les meves vivències d’acampador en un acte emotiu celebrat a l’antiga Fàbrica Damm amb motiu dels 60 anys d’aquests campaments. Els campaments del CEC, nascuts l’any 1960, són hereus dels campaments socials d’alta muntanya, que es feien des de principis del segle XX.

Els infants de Sant Cugat del Vallès diuen la seva

Fins fa poc, en la major part de pobles i ciutats, no es tenia en compte la mirada dels infants en les polítiques municipals que els poden afectar. Els consells d’infants han omplert aquesta mancança. Un dels més actius de Catalunya és el de Sant Cugat. Per encàrrec de l’Ajuntament estic escrivint el llibre dels 10 anys del Consell d’Infants de Sant Cugat, que s’escau l’any 2020. El llibre inclourà, entre d’altres aspectes, com va néixer el Consell d’infants de Sant Cugat, en què es va inspirar la seva creació, com ha anat evolucionant, les dificultats que ha anat superat i les principals accions que s’han dut a terme gràcies a les aportacions dels nens i nenes. 

El "Calendari dels Pagesos" celebra 160 anys 

El “Calendari dels pagesos” és la publicació en llengua catalana que fa més anys que s’edita ininterrompudament. Va néixer l’any 1861 en una impremta del costat del barceloní mercat de Santa Caterina. M’agrada informar-me al “Calendari dels Pagesos” del millor moment en què convé plantar cada producte al nostre petit hort de la Guàrdia Pilosa (Alta Anoia).